یا چرا استیو بالمر باید برود . . .
چند روز قبل، وقتی که هنوز شماره 122 مجله برای چاپ آماده نشده بود و کیومرث سلطانی در حال نوشتن گزارشی تحلیلی از خرید 8.5 میلیارد دلاری مایکروسافت (خریدن شرکت اسکایپ) بود، صحبت به سیستم مدیریت مایکروسافت کشیده شد و اینکه به نظر میاد بالمر چندان مدیر موفقی نیست و بیشتر تصمیمهای بزرگی که میگیره به شکست منجر میشن. کمی بعد پرهام ایزدپناه چند تا لینک رو برامون فرستاد که نشون میده حتی تحلیلگرها و سهامدارهای مایکروسافت هم دل خوشی از این آدم عجیب و غریب ندارن. دلیلهای متعددی هم برای حرفهاشون دارن.
-
قیمت سهام مایکروسافت نزدیک به 10 سال میشه که به دلیل عدم موفقیت مایکروسافت در بازارهای اینترنت و موبایل تقریبا ثابت مونده و حتی کاهش قیمت هم داشته. به طوری که اگر کسی سال 2001 مبلغ 100000 دلار توی مایکروسافت سرمایهگذاری کرده باشه ثروتش الان 69000 دلار خواهد بود. (+)
-
صحبتها و عکسالعملهای بالمر در برابر برخی پدیدههای به شدت تاثیرگذار به حدی ساده و شاید ابلهانه بوده بعضی منتقدین رسما از کوتهبینی و سادهلوحی بالمر حرف میزنن. در یکی از صحبتهاش گفته بود که هیچ شانسی وجود نداره که آیفون بتونه سهمی از بازار کسب کنه!!! و بعد دیدیم که چی شد. (+)
-
در حالی که خیلیها از عصبانیت و خشونت بالمر حرف میزنن و صندلی پرت کردن به سمت کارمندان (+)، هیچ جا صحبتی از تصمیمات مدیریتی صحیح، ایجاد روشهای تعامل با کارمندان و غیره دیده نمیشه.
به هرحال به رغم همه این صحبتها مایکروسافت یکی از بزرگترین غولهای نرمافزار دنیا محسوب میشه و به دلیل حجم عظیم سرمایهای که داره میتونه تا مدتها ضرر و زیان ناشی از کسادی بازار و سوء مدیریت رو به راحتی تحمل کنه و خم هم به ابرو نیاره و بالمر، این کارمند شماره 30 مایکروسافت، که مدرکش رو از هاروارد و اتفاقا در رشته ریاضی و اقتصاد گرفته، به رغم همه صحبتها به هیچ عنوان آدم ساده و کم اهمیتی (حتی در کل دنیای IT) نیست.
تنها نشونههایی هستن که میگن دوران بالمر دیگه به سر رسیده و مایکروسافت باید به فکر یه مدیرعامل تازه نفس و تازه باشه.
(این یادداشت ابتدا در وبلاگ اهالی شبکه منتشر شده بود.)
بالاخره هر کس دوره ای داره . در مورد سهام واقعا نمی دونستم . جالب بود .